FAQ

Veel gestelde vragen (FAQ):


 • Wat is jullie levertijd?

Verzending & bezorging via Transmission:
U kunt de bestelling na verzending normalitair na 1 werkdag ontvangen.
Op de dag van verzending ontvangt u van ons een Transmission Tracecode zodat u de zending kunt volgen.

Afhaalbalie EPDM shop:
Indien u producten bij ons wenst af te halen in Rockanje, dan is dat mogelijk in overleg en na bestelling via onze webshop!
Onze afhaalbalie is geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur (enkel na bestelling en na afspraak)
Wij zullen dan zorgen dat uw bestelling klaarstaat op het afgesproken moment.

 • Hoe bereken ik welke afmetingen EPDM dakfolie ik moet bestellen?

Wij raden u aan om de benodigde EPDM dakfolie zeker ongeveer 20/25cm groter te bestellen dan uw uiterste dakafmetingen inclusief de opstanden, dit i.v.m. een gemakkelijkere plaatsing, krimp en eventueel niet volledig haakse EPDM dakfolie.

Uw uiterste dakafmetingen zijn bijvoorbeeld: 690cm lang x 340cm breed en de dakopstand rondom is 10cm hoog.
690cm + 20cm (2x 10cm dakopstand) + 40cm (ongeveer 2x 20cm overlapping) = 750cm
340cm + 20cm (2x 10cm dakopstand) + 40cm (ongeveer 2x 20cm overlapping) = 400cm
Een standaard breedte maat is o.a. 405cm. Dus u besteld dan 405cm x 750cm, zo kunt u gemakkelijk plaatsen/afwerken en heeft u 100% zeker ruim voldoende rubber dakbedekking!


 • Wat is de levensduur van een Aquagard EPDM membraan?

Het Aquagard EPDM membraan is uitstekend bestand tegen UV licht, ozon, rotting, vorst, regen, extreem grote temperatuurverschillen en groendak beplanting (wortelwerend). Recente Duitse studies wijzen uit dat Aquagard EPDM een levensverwachting heeft tot wel 80 jaar.
Aquagard EPDM rubberfolie is niet voor niets: Zeker, de beste keuze van & voor de toekomst!  


 • Is Aquagard EPDM dakbedekking veilig toe te passen?

Ja zeker, Aquagard EPDM dakbedekking is volledig Fire Retardant (FR) vliegvuurbestendig toe te passen en brandveilig volgens alle geldende NEN-normen. Dit in tegenstelling tot diverse soorten bitumen dakbedekking of PVC dakbedekking is Aquagard EPDM dakfolie zonder open vlam of hoge hitte op uw platdak aan te brengen, dus zonder enig brandgevaar. Dus, 100% veilig tijdens en na de plaatsing!


 • Is Aquagard EPDM rubberfolie wel milieuvriendelijk?

Door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan naar vele producten ten behoeven van het milieu. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zoals Aquagard EPDM membranen zijn het minst milieubelastend gebleken. EPDM is tevens goed recyclebaar en in combinatie met de zeer lange levensduur zeker het beste alternatief voor o.a. Bitumen en PVC dakbedekking.


 • Kan ik EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen?

Ja zeker, Aquagard EPDM rubber dakfolie leveren wij u prefab op maat gemaakt en volledig uit 1 stuk! EPDM rubber dakfolie aanbrengen gaat erg snel en eenvoudig, dus ook voor de slimme Doe-Het-Zelver een zeer geschikte dakafdichting.
U dient echter wel de juiste materiaalkeuzes en afwerking te maken... wij helpen u hier graag bij!
Bel ons bij twijfel vrijblijvend even op tel: 018 148 4435 of kijk even bij "Handleidingen".


 • Welke ondergrond is geschikt voor EPDM dakfolie?

Aquagard EPDM dakbedekking is op bijna alle in de bouw voorkomende ondergronden aan te brengen.
O.a. bestaande bitumineuze daken, hout, en alle soorten harde isolatiematerialen met glasvlies of aluminium cacheerlaag kunt u direct op verlijmen zonder primerlaag!
U kunt ook kiezen voor een losliggend geballast systeem met bijvoorbeeld grind, tegels, hardhouten vlonders of het (erg populaire) groendak met substraat en Sedum beplanting. Uiteraard dient u er ook voor zorg te dragen dat de platdak-constructie voldoende sterk is om deze extra ballast aan te kunnen.


 • Moet ik bij EPDM dakfolie de ondergrond en de EPDM worden gelijmd?

De Aquagard EPDM rubber dakfolie kunt u direct enkelzijdig of dubbelzijdig verlijmen, dus zonder primerlaag. Dit is afhankelijk van de lijmsoort en ondergrond die u gebruikt.
Zo zijn er ook  PU "Bodemlijmen" verkrijgbaar welke enkelzijdig aangebracht worden, Polyurethaan (PU) lijmen hebben echter een veel lagere hittebestendigheid en hechtkracht dan onze watergedragen hechtlijm, contactlijm & Spraybond+ spuitlijmen.

Ons advies voor de beste hechting - ook op lange termijn - is een verlijming met onze hittebestendige Aquagard Xtremebond+ contactlijm, EPDM Hechtlijm en/of EPDM Spraybond+ spuitlijm. Op een houten (zuigende) ondergrond kunt u zeer snel en eenvoudig enkelzijdig verlijmen met de Aquagard EPDM Hechtlijm op waterbasis, u kunt bij deze enkelzijdige verlijming de EPDM dakbedekking nog zeker 30 minuten corrigeren. Dus een gegarandeerd strak platdak en zonder plooien.
Of u nu Europese of Amerikaanse EPDM gebruikt maakt niet uit! (Een primerlaag is zeker nooit nodig)


 • Welke EPDM lijm moet ik gebruiken?

Aquagard contactlijmen (Bonding Adhesive) & Spuitlijmen zijn de best verkrijgbare contactlijmen in de dakmarkt, met een zeer hoge vastestofgehalte en extreme hittebestendige hechtkracht op vlakke en schuine daken. De Aquagard Xtremebond+ contactlijm is eenvoudig aan te brengen met een fijne vachtroller en eventueel ook verspuitbaar.

Aquagard EPDM hechtlijm is een zeer hoogwaardige hittebestendige, vlakverklevingslijm op waterbasis (dus zonder oplosmiddelen!)
Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor enkelzijdige verlijming van EPDM dakbedekking op elk houten oppervlak / dakbeschot.
Bij enkelzijdige verlijming op hout, de EPDM dakbedekking direct plaatsen op de nog natte hechtlijm, op deze wijze kunt u de dakbedekking ook na plaatsing nog minimaal 30 minuten corrigeren, waardoor een volledige plooiloze en zeer eenvoudige en snelle plaatsing mogelijk is!

De EPDM hechtlijm van Aquagard ik ook zeer geschikt voor alle in de bouw voorkomende materialen o.a. ongecacheerde en gecacheerde dak isolatie, metalen, beton en vele kunststoffen.
Met deze materialen (anders dan hout) dient u de Aquagard EPDM hechtlijm dubbelzijdig als een contactlijm aan te brengen!
(Met een houten dakbeschot kunt u de EPDM lijm enkelzijdig aanbrengen).

De buitenranden van het platdak (rand-/kimfixatie), adviseren wij altijd om Aquagard Spraybond+ spuitlijm dubbelzijdig te gebruiken ter breedte van totaal ongeveer 20 a 30cm. Zodat u de EPDM folie mooi strak in de hoek van de dakopstand en bovenrand bij de daktrim kunt verwerken.

Aquagard EPDM Spraylijm, EPDM Spraybond+ spuitlijm is verkrijgbaar in spuitbussen van 750ml of drukvaten van 22 liter. Onze speciale EPDM spuitlijm is zeer goed verwerkbaar, de lijmkracht is permanent extreem hoog en bovendien zeer hittebestendig!
Let op: De 22 liter EPDM Spraybond lijmtankjes zijn enkel bruikbaar i.c.m. een speciale slang en spuitpisool, dus voor de "Doe-Het-Zelver" bij relatief kleinere daken vaak minder geschikt door de hogere aanschafkosten. U kunt dan beter gebruikmaken van de Aquagard Contactlijm, EPDM Hechtlijm (op waterbasis) en/of EPDM Spraybond+ spuitlijm in zeer handige 750ml spuitbussen.


 • Ik ben dakdekker / aannemer, kan ik voordeliger bij jullie inkopen?

Ja zeker, Aquagard is groothandel van alle EPDM dakmaterialen en wij leveren deze direct uit onze eigen voorraad van ruim 150.000m2 EPDM rubberfolie, en altijd met laagste prijsgarantie!
Aannemers, houtbouwers, hoveniers, dakdekkers en Doe-Het-Zelvers uit heel Belgie en Nederland kopen altijd tegen gegarandeerd de laagste handelsprijzen de hoogst mogelijke kwaliteit maatwerk EPDM rubberfolie en alle EPDM rubber dakmaterialen van Aquagard EPDM systemen.


 • Mag een groendak systeem bovenop de Greengard EPDM dakfolie worden aangebracht?

Ja zeker en sterker nog, een groendak draagt bij aan; milieu, levensduur, veiligheid en biodiversiteit.
Aquagard Greengard EPDM rubberfolie is speciaal geschikt voor groendaken & mos-sedumdaken. Bij een mos-sedum vegetatie dient er enkel een wortelwerend beschermvlies tussen de vegetatie en het Aquagard EPDM-membraan te worden aangebracht. De vegetatie dient tevens 30 cm verwijderd te blijven van alle dakranden en dakdoorvoeren (HWA'S) doormiddel van een grind buffer van 5cm dik.


 • Is het mogelijk om ballast aan te brengen op een Aquagard EPDM dakmembraan?

Ja, het is heel goed mogelijk en ook veilig om het EPDM membraan te bedekken met grind, daktegels, sedumtrays of vlonderplanken van hardhout. Aquagard adviseert altijd een beschermvlies (geotextiel / glasvlies) tussen het EPDM membraan en de ballast aan te brengen. De platdak constructie dient hierbij wel het bijkomende extra gewicht van ongeveer 80kg/m2 te kunnen opvangen.


 • Welke garantie heeft het Aquagard EPDM membraan?

Aquagard biedt een volledige schriftelijke productgarantie van 30 jaar met een verwachte levensduur tot 80 jaar.
EPDM van Aquagard is niet voor niets... Zeker, de beste keuze van & voor de toekomst!