FAQ


Veel gestelde vragen:

 • Wat is jullie levertijd?

Bezorging:
Indien uw iDeal betaling (of betalingsbewijs) voor 14.00 uur bij ons binnen is dan verzenden wij normaliter dezelfde werkdag uw bestelling.
Wij verzenden dagelijks van maandag t/m vrijdag met DHL Express.

Op de dag van verzending ontvangt u van ons een DHL Tracecode. (de werkdag hierna wordt de bestelling bij u aangeboden door DHL Express)
Wij hanteren geen verzendkosten bij bestellingen boven €400,- aan goederen in Nederland & boven 500,- euro in Belgie.
Afhaalbalie:
Indien u producten bij ons wenst af te halen, dan is dat mogelijk na bestelling via onze webshop.
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur.


 • Welke kwaliteit EPDM dakbedekking leveren jullie? Anderen bieden 1mm / 1,2mm aan of 1,14mm met of zonder een losse talklaag…

Wij leveren naadloze topkwaliteit vliegvuurbestendige (FR / LSFR) Aquagard EPDM dakbedekking in de varianten: 1,14mm & 1,52mm dikke EPDM dakfolie met een unieke 30 jaar garantie!
Aquagard EPDM folie is zwart, geheel naadloos, vrij van losse talk, extreem (en blijvend) flexibel, zeer eenvoudig te verwerken en enkel- of dubbelzijdig te verlijmen zonder primer aan te hoeven brengen!

Dit in tegenstelling tot Europese EPDM folie. Deze hebben om de 1,5 meter een dikke lasnaad en zijn dunner dan u denkt!
Voorbeeld: De 1,2mm en 1,3mm dikke Europese EPDM heeft door de "ruwe" structuur een kerndikte van maar ongeveer 1mm dik! Is bovendien vatbaarder voor alg en mos aangroei en met maar 10 of 15 jaar aflopende fabrieksgarantie. Europese EPDM folie is dus netto gezien dunner en met minder garantie!


 • Hoe bereken ik welke afmetingen EPDM dakfolie ik moet bestellen?

Wij raden u aan om de benodigde EPDM dakfolie rondom minimaal 20cm groter te bestellen dan uw uiterste dakafmetingen, dit i.v.m. een gemakkelijkere plaatsing, krimp en eventueel niet volledig haaks/recht afgesneden EPDM dakfolie.

Uw uiterste dakafmetingen zijn bijvoorbeeld: 690cm lang x 340cm breed en de dakopstand rondom is 10cm hoog.
690cm + 20cm (2x 10cm dakopstand) + 40cm (ongeveer 2x 20cm overlapping) = 750cm
340cm + 20cm (2x 10cm dakopstand) + 40cm (ongeveer 2x 20cm overlapping) = 400cm
Een standaard breedte maat is o.a. 762cm. Dus u besteld dan 762cm x 400cm, zo kunt u gemakkelijk plaatsen/afwerken en heeft u 100% zeker ruim voldoende rubber dakbedekking!


 • Wat is de levensduur van het Aquagard EPDM-membraan?

Het Aquagard EPDM-membraan is uitstekend bestand tegen UV, ozon, vorst, regen en extreem grote temperatuurverschillen. Recente studies wijzen uit dat Aquagard EPDM een levensverwachting heeft van meer dan 80 jaar, zelfs bij blootstelling aan vol zonlicht.  


 • Is Aquagard EPDM dakbedekking wel veilig toe te passen?

Ja zeker, Aquagard EPDM dakbedekking is volledig vliegvuurbestendig (FR / LSFR). Aquagard EPDM dakfolie is zelfs zelfdovend toepasbaar en voldoet aan de NEN 6063 normering. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking bovendien zonder open vlam op uw platdak aan te brengen, dus zonder enig brandgevaar. Direct en in de toekomst!


 • Is Aquagard EPDM rubberfolie wel milieuvriendelijk?

Door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan naar vele producten ten behoeven van het milieu. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zoals Aquagard zijn het minst milieubelastend. EPDM is tevens recyclebaar en in combinatie met de zeer lange levensduur zeker het beste alternatief voor o.a. Bitumen en PVC dakbedekking.


 • Kan ik EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen?

Ja zeker, Aquagard EPDM rubber dakfolie leveren wij naadloos uit 1 stuk. EPDM rubber dakfolie aanbrengen is erg eenvoudig, dus ook voor de slimme Doe-Het-Zelver. U dient echter wel de juiste materiaalkeuzes te maken... wij helpen u hier graag bij!
Bel bij twijfel ons vrijblijvend even op tel: 018 148 4435 of kijk even bij "Handleidingen".


 • Welke ondergrond is geschikt voor EPDM dakfolie?

Aquagard EPDM dakbedekking op alle meest voorkomende ondergronden aan te brengen.
O.a. bestaande bitumineuze daken, kunststof dakbedekking, hout, beton en alle soorten isolatiematerialen (PIR / PUR met cacheerlaag kunt u direct op verlijmen zonder primerlaag!
U kunt ook kiezen voor een losliggend geballast systeem met bijvoorbeeld grint, tegels, vlonders of een (erg populair) groendak met Sedum.


 • Moet ik bij EPDM dakfolie de ondergrond en de EPDM worden gelijmd?

De Aquagard EPDM rubber dakfolie kunt u direct enkelzijdig of dubbelzijdig verlijmen, dus zonder primerlaag. Dit is afhankelijk van de lijmsoort die u gebruikt. Zo is er watergedragen "bodemlijm" verkrijgbaar welke enkelzijdig word aangebracht, watergedragen lijmen hebben echter een veel lagere hittebestendigheid en hechtkracht dan contactlijm / spuitlijm.
Ons advies voor de beste hechting - ook op lange termijn - is een dubbelzijdig verlijming met onze hittebestendige Aquagard contactlijm of EPDM spuitlijm. Of u nu Europese of Amerikaanse EPDM gebruikt maakt niet uit! (een primerlaag is nooit nodig)


 • Leveren jullie goede kwaliteit EPDM lijmen?

Zeker, Aquagard contactlijmen (Bonding Adhesive) & Spuitlijmen zijn de best verkrijgbare contactlijmen in de dakmarkt, met een zeer hoge vastestofgehalte en extreme hittebestendige hechtkracht (met 10 jaar garantie) op vlakke en schuine daken. De Aquagard Bonding Adhesive, Spraybond+ contactlijm is eenvoudig aan te brengen met kwast of fijne vachtroller en zelfs verspuitbaar.

U kunt ook kiezen voor de Aquagard EPDM Spraylijm deze EPDM Spraybond spuitlijm is verkrijgbaar in spuitbussen van 750ml of in een drukvat (tankje) van 22 liter (17kg). Onze speciale EPDM spuitlijm is zeer goed verwerkbaar, de lijmkracht is permanent extreem hoog en bovendien zeer hittebestendig!
Let op: De 22 liter EPDM Spraybond lijmtankjes zijn enkel bruikbaar i.c.m. een speciale slang en spuitpisool, dus voor de "Doe-Het-Zelver" vaak minder geschikt door de hogere aanschafkosten. U kunt dan beter gebruikmaken van de Aquagard Contactlijmen en/of EPDM spuitlijm in super handige 750ml spuitbussen.


 • Ik ben dakdekker / aannemer, kan ik voordelig bij jullie inkopen?

Ja zeker, Aquagard is groothandel van alle EPDM dakmaterialen en wij leveren direct uit onze eigen voorraad van ruim 100.000m2 EPDM rubberfolie, met laagste prijsgarantie!
Aannemers en dakdekkers uit heel Belgie en Nederland kopen altijd tegen gegarandeerd de laagste prijzen de hoogste mogelijke kwaliteit EPDM dakmaterialen van Aquagard.


 • Mag een groendak systeem bovenop de Aquagard EPDM dakfolie worden aangebracht?

Enkel een mos-sedum vegetatie, mits een wortelwerend doek tussen de vegetatie en het Aquagard EPDM-membraan wordt aangebracht. De vegetatie dient 30 cm verwijderd te blijven van alle dakranden en dakdoorvoeren (HWA'S) doormiddel van een grind buffer.


 • Is het mogelijk om ballast aan te brengen op een Aquagard EPDM dakmembraan?

Ja, het is heel goed mogelijk om het membraan te bedekken met grind, daktegels of vlonderplanken.  Aquagard adviseert een beschermvlies (polyester 260 g/m²) tussen het EPDM-membraan en de ballast aan te brengen.


 • Welke garantie heeft het Aquagard EPDM-membraan?

Aquagard biedt een volledige schriftelijke productgarantie van 30 jaar met een verwachte levensduur van 80 jaar!